Akupressur

Akupressur eller akutryk er en variant af akupunktur, hvor man med trykmassage af akupunkterne kan opnå de samme smertelindrende resultater som ved akupunkur. Det vil sige, at akupressur virker ligesom akupunktur, bare uden nåle. Akupressur er en behandlingsform, som har sit udspring i traditionel kinesisk medicin, hvor der er fokus på at få løst op for blokering af meridianerne. Ved at får løst op for blokeringerne af meridianerne, kan der opnås en øget gennemstrømning af energi i hele kroppen.

Akupressur har fælles oprindelse med akupunktur, da begge behandlingsformer er baseret på kroppens meridian punkter. Oprindelsen til akupressur tilskrives da også Kina og kan angiveligt dateres til Shang-dynastiet, omkring 1700 før vor tidsregning. Men i modsætning til akupunktur, så anvendes der ingen nåle, men derimod et kraftigt tryk med fingre på punkter i kroppens meridianer.

Akupressur udøves under en række forskellige navne og behandlingsformer – og dermed også med lidt forskelle i behandlingen. Ved at der arbejdes med fingre og hænder medfører, at akupressur ofte indgår i massagelignende behandlingsformer, hvor akupressur agtige tryk også kan løsne op for spændte muskler.

Akupressur kombinerer massage og elementer fra akupunktur. Denne type behandling er en slags akupunktur uden nåle, og udøves gennem tryk, greb og strøg til at massere på kroppens meridianer og akupunkturpunkter. Sædvanligvis bruger behandleren sine fingre, knoer, tomler og evt. albuer til at påvirke på de samme punkter, som bruges i akupunktur. Hensigten er at afbalancere kroppens naturlige energi gennemstrømning og hermed forstærke kroppens naturlige energier.

Disse teknikker kan anvendes i akupressur behandling

Pushing (Tui Fa)
Grasping (Na Fa)
Pressing (An Fa)
Rubbing (Mo Fa)
Kneading (Rou Fa)
Arc pushing (Yun Fa)
Nipping (Qia Fa)
Pinching (Nie Fa)

I Japan praktiseres akupressur som Shiatsu, der oversat betyder ‘fingertryk‘. Shiatsu bruges både til fysiske problemer som til følelsesmæssige ubalancer. I andre sydøstasiatiske lande er akupressur en del af traditionel massage, mest kendt som Traditionel Thai Massage, hvori tillige indgår en række strækøvelser. Kroppens meridianbaner slutter under fødderne, hvor organerne har særlige punkter, som også kan stimuleres med hårde tryk – metoden kendes som Refleksologi eller Zoneterapi.

Akupressurbehandlingen er godt for immunforsvaret, da akupressurisk behandlinger vil være medvirkende til frigørelsen af kroppens naturlige energi. Akupressur vil have en lindrende effekt på f.eks. kvalme, kvalme i forbindelse med graviditet, restituering efter operationer og kemoterapi. Når energien flyder frit, er kroppen i balance. Man vil være mere fri for sygdomme og have mere overskud i hverdagen. For kvinder, der er gravide, kan akupressur være lindrende på den graviditetskvalme, mange oplever, som en naturlig reaktion på en ændret hormonbalance i kroppen. Har du været igennem en operation, kan akupressur være med til at hjælpe din krops naturlige restitueringsproces.

I dag anvendes metoden ikke blot til at forebygge sygdom – man kan også anvende den, hvis man vil tabe sig.

Det er ganske simpelt: Tryk din sultfornemmelse væk med slanke-akupressur.

 

Stikord:

Alternativer til Akupressur. Hvor godt virker Akupressur? Hvor kan jeg finde en Akupressur klinik? Erfaringer med Akupressur. Hjælper Akupressur på min sygdom? Kan Akupressur helbrede kræft? Er Akupressur videnskabeligt bevist? Virker Akupressur på. Virker Akupressur mod smerter? Hvordan virker Akupressur? Hvad er Akupressur? Oprindelse Akupressur. Hvor kan jeg blive behandlet med Akupressur. Kan man behandle med Akupressur? Kan Akupressur lindre smerter? Hvad kan man behandle med Akupressur? Virker Akupressur mod allergi? Virker Akupressur? Akupressur oprindelse. Hvad bruges Akupressur til? Anbefaling af Akupressur. Kan Akupressur behandle sygdom?Akupressur kan bruges som alternativ behandling af:

Her kan du skrive om din erfaring med Akupressur.

Kommentarer om Akupressur:

Skriv en kommentar