Chakra

Chakra er en betegnelse for energicentre i den menneskelige krop, som bruges inden for flere filosofiske og åndelige traditioner fra østen. Chakra- begrebet bruges f.eks. i hinduisme, tibetansk buddhisme og andre former for buddhisme, og i flere alternative behandlingssystemer f.eks. det traditionelle indiske medicinske system ayurveda.

På sanskrit betyder chakra ’hjul’.

De forskellige filosofiske og åndelige traditioner angiver forskellige antal chakraer. Oftest angives det dog, at et menneske har syv primære chakraer (eller energicentre). Disse syv chakraer har forskellige fysiske og psykiske egenskaber og afspejler også forskellige bevidsthedsniveauer i mennesket.

Chakraernes funktion er blandt andet at fordele livsenergi (kaldet ’prana’) i kroppen. Forståelsen er, at når et menneske undertrykker impulser fra chakraerne, kan der opstå blokeringer. Blokeringen (eller ubalancen) i livsenergien kan i sidste ende føre til sygdom. Omvendt kan chakraerne også bruges til at forsyne sig med livsenergi f.eks. ved (fysiske) yoga-øvelser, åndedrætsøvelser og meditation.

Chakraernes navne og placering

De syv primære chakraerne er placeret langs og i forlængelse af rygsøjlen. Oftest angives navn og placering sådan:

  • Rod chakraet (på sanskrit: ’muladhara’); placering: for enden af rygsøjlen
  • Hara chakraet (på sanskrit: ’svadhistana’); placering: ca. en håndsbredde under navlen
  • Solar Plexus chakra (på sanskrit: ’manipura’); placering: solar plexus (over navlen og under ribbenene)
  • Hjerte chakra (på sanskrit: ’anahata’); placering: midt på brystet
  • Hals chakra (på sanskrit: ’vishudda’); placering: nederst på halsen
  • Pande chakra (på sanskrit: ’ajna’); placering: mellem øjenbrynene (det tredje øje)
  • Krone chakra (på sanskrit: ’sahasrara’): placering: på issen et par centimeter over hovedet.

Ud over de nævnte syv chakraer, er der en række andre chakraer, som har forskellig betydning inden forskellige filosofiske og åndelige traditioner.

Det fysiske legeme er den groveste manifestation af mennesket. I tæt relation til det fysiske legeme har vi det æteriske legeme, som er vores magnetfelt, det er et energilegeme af stor betydning for os. Det beskytter os og holder os varme. Dette magnetfelt kan med lidt træning føles af enhver.

I en sund krop cirkulerer energierne frit og vi har et godt velbefindende, hvor vi er i en fysisk, psykologisk og følelsesmæssig balance.

Ved blokeringer i et område i kroppen, hvor der sker en spænding eller ophobning i vævet påvirkes energilegemet mere eller mindre. Årsagerne til denne ændring i energibeholdningen kan være utallige, såvel fysiske, psykiske og følelsesmæssige blokeringer, som forurening, dårlig kost, ringe motion og deraf følgende fedme, chokoplevelser og fysiske faktorer som fald, slag, operationer ol.
Psykiske og følelsesmæssige påvirkninger som stress, træthed, angst og depression vil ligeledes påvirke balancen og skabe blokeringer i energilegemet.
Disse energiforskydninger kan svække kroppen og modstandskraften.

Chakrabehandlingen styrker kroppens energilegeme og immunforsvar.

En chakrabehandling udføres ved at heale energilegemet! Der har forbindelse til kroppens chakra, som igen har forbindelse til kroppens nerve- og kirtelsystem samt væskerne i kroppen.

 

Stikord:

Hvad er Chakra? Hvor kan jeg finde en Chakra klinik? Virker Chakra mod smerter? Hvor godt virker Chakra? Virker Chakra på. Anbefaling af Chakra. Hvordan virker Chakra? Alternativer til Chakra. Hvor kan jeg blive behandlet med Chakra. Hvad bruges Chakra til? Virker Chakra mod allergi? Hvad kan man behandle med Chakra? Kan Chakra helbrede kræft? Er Chakra videnskabeligt bevist? Chakra oprindelse. Kan Chakra behandle sygdom? Kan Chakra lindre smerter? Kan man behandle med Chakra? Oprindelse Chakra. Virker Chakra? Erfaringer med Chakra. Hjælper Chakra på min sygdom?Chakra kan bruges som alternativ behandling af:

Her kan du skrive om din erfaring med Chakra.

Kommentarer om Chakra:

Skriv en kommentar