Farvepsykologi

Farvepsykologi forklarer hvordan farver påvirker vores følelser, humør, helbred, energier, sind og vores spirituelle bevidsthed. De fleste af os er ikke opmærksomme på hvad det er, der påvirker os. Det hjælper farvepsykologi os med. Farverne har dybe betydninger, der påvirker vores måde at tænke og rationalisere på. Farver har en symbolsk betydning, der skifter mellem forskellige kulturer og lande. Vi står med farvevalg hele tiden. Den første afgørende beslutning på dagen kommer normalt om morgenen, når vi beslutter hvordan vi skal klæde os på. Ofte vælger vi vores tøj baseret på hvilken farve humør vi er i, eller ønsker at andre skal opfatte os i.

Mens opfattelsen af farver er ret subjektiv, er der nogle farver, der har en universel betydning. Farver i det røde område af farvespektret er kendt som varme farver og omfatter rød, orange og gul. Disse varme farver vækker følelser lige fra varme og komfort, til følelsen af vrede og fjendtlighed. Farver i den blå ende af spektret er kendt som kølige farver og inkluderer blå, lilla og grøn. Disse farver beskrives som rolige, men kan også bringe følelser af sorg og ligegyldighed frem.

Farvepsykologi og præstation

Undersøgelser har også vist, at visse farver kan have indflydelse på præstation. Man har i et forsøg udsat en række studerende for farven rød, lige før de skulle til eksamen, og det har vist sig, at have en negativ indvirkning på deres resultater. Forskere har opdaget at den røde farve gør folk hurtigere og stærkere. Dette kunne være nyttigt ved sportsaktiviteter.

Farver bringer bestemte sindstilstande frem

Farver betyder noget. De betyder lys. Farver bringer bestemte sindstilstande frem. Det er universelt. Men deres dybere mening? – Den bidrager du selv med, og du er den eneste, der kender til det. Og måske netop derfor kan farver være et væsentligt redskab, når du er i terapi til at finde tilbage til gamle hændelser, der indebar krænkelser, afsavn og sorg. De farver, du burde bære, men aldrig rører, er kilden til viden om dig selv, når du vil opløse gamle traumer og blive fri.

Stikord:

Kan Farvepsykologi behandle sygdom? Hvor kan jeg finde en Farvepsykologi klinik? Hvor kan jeg blive behandlet med Farvepsykologi. Kan Farvepsykologi helbrede kræft? Virker Farvepsykologi mod smerter? Oprindelse Farvepsykologi. Kan Farvepsykologi lindre smerter? Erfaringer med Farvepsykologi. Er Farvepsykologi videnskabeligt bevist? Hjælper Farvepsykologi på min sygdom? Hvad er Farvepsykologi? Hvordan virker Farvepsykologi? Kan man behandle med Farvepsykologi? Virker Farvepsykologi mod allergi? Hvad kan man behandle med Farvepsykologi? Virker Farvepsykologi? Farvepsykologi oprindelse. Alternativer til Farvepsykologi. Hvad bruges Farvepsykologi til? Virker Farvepsykologi på. Hvor godt virker Farvepsykologi? Anbefaling af Farvepsykologi.Farvepsykologi kan bruges som alternativ behandling af:

Her kan du skrive om din erfaring med Farvepsykologi.

Kommentarer om Farvepsykologi:

Skriv en kommentar