Homøopati

Homøopati er behandling med homøopatiske lægemidler, som er baseret på mineraler, planteudtræk og dyreprodukter, og som er fremstillet efter en særlig homøopatisk metode.

Klassisk homøopati er betegnelsen for den homøopati, som er grundlagt af den tyske læge Samuel Hahnemann, der levede 1755-1843.

Hahnemann udviklede en teori om, at ”lige helbreder lignende”. Det vil sige, at et stof i fortyndet form kan helbrede et menneske for de symptomer, som samme stof i normal koncentration fremkalder hos et rask menneske.

Tankegangen, at ”lige helbreder lignende”, kaldes lighedsprincippet, og er central inden for den klassiske homøopati. Eksempelvis giver løg i normale koncentrationer irritation omkring øjne og næse hos raske personer. Det homøopatiske lægemiddel Allium cepa, som er udvundet fra løg, kan derfor bruges som et middel mod høfeber, hvor øjne og næse er irriterede.

Stoffet, som f.eks. løg, skal dog fortyndes efter de homøopatiske principper for at kunne helbrede og ikke forstærke symptomerne.

Udover lighedsprincippet vælger klassiske homøopater det homøopatiske lægemiddel ud fra principperne:

  • Den mindste dosis er den bedste
  • Ét homøopatisk lægemiddel af gangen.

Derudover vælger den klassiske homøopat det homøopatiske lægemiddel, der matcher de symptomer, der er mest karakteristiske eller som afviger mest fra klientens normale tilstand.

Homøopatiske lægemidler

Hvad bruges klassisk homøopati til?

Klassisk homøopati bliver brugt til at behandle forskellige fysiske og psykiske symptomer, som for eksempel:

  • Smerter
  • Astma, allergi og eksem
  • Tilbagevendende infektioner
  • Fordøjelsesproblemer
  • Hormonelle forstyrrelser
  • Nervøsitet, lavt selvværd, eksamensangst, flyskræk og stress.
Stikord:

Hvordan virker Homøopati? Kan Homøopati lindre smerter? Oprindelse Homøopati. Kan Homøopati helbrede kræft? Anbefaling af Homøopati. Hvad er Homøopati? Hvad bruges Homøopati til? Hvor godt virker Homøopati? Hvor kan jeg blive behandlet med Homøopati. Hvad kan man behandle med Homøopati? Alternativer til Homøopati. Er Homøopati videnskabeligt bevist? Homøopati oprindelse. Virker Homøopati på. Virker Homøopati? Virker Homøopati mod allergi? Erfaringer med Homøopati. Kan man behandle med Homøopati? Virker Homøopati mod smerter? Hjælper Homøopati på min sygdom? Kan Homøopati behandle sygdom? Hvor kan jeg finde en Homøopati klinik?Homøopati kan bruges som alternativ behandling af:

Her kan du skrive om din erfaring med Homøopati.

Kommentarer om Homøopati:

Skriv en kommentar